Skyggearbejde – vejen til større frihed og autenticitet

Jeg bruger skyggearbejde som en del af min coaching og tilbyder også sessioner, hvor vi direkte arbejder med at undersøge og integrere dine skyggesider. Skyggearbejde kan være meget frigørende og har til formål at generobre ressourcer og talenter, du har gemt væk.  Skyggearbejde er ikke et hurtigt fix. Til gengæld er gevinsterne ved at kaste lys på skyggerne uvurderlige og varige. Når skyggesider bliver favnet, opnår vi større frihed og mere helhed i os selv. Vi får frigivet mere energi og finder større fred. Vi lander mere i os selv og bliver kort sagt mere autentiske!

Den sorte sæk

Vi går alle sammen rundt med en usynlig sort sæk på ryggen. Den kan være stor eller lille afhængig af, hvor meget du har kommet i den. Den sorte sæk er et billede på alle de sider af dig selv, som du ikke vil kendes ved, som du fornægter eller skammer dig over, og som du gemmer væk nede i sækken. Ude af dit synsfelt. Den sorte sæk går også under navnet ’skyggen’.

Skyggen fjernstyrer dig og begrænser dig

Problemet er, at alle de bortgemte karaktertræk og egenskaber ikke er væk. De er stadig særdeles aktive, nu blot i dit underbevidste. Herfra kan skyggesiderne spænde ben for liv. De kan have en ødelæggende virkning, fordi de er udenfor din bevidste kontrol.

Et eksempel: Hvis du som barn har lært, at det at udtrykke din vrede og utilfredshed ikke blev accepteret, så kan det være at vrede og utilfredshed er egenskaber, som du henviser til skyggen. I stedet fokuserer du på at være sød, velopdragen og nem – for det giver pote hos mor og far. Du overkompenser med andre ord. Du ender måske med at være en pleaser – én der lytter forstående, bakker op og er empatisk. Men du har enormt svært ved at sætte grænser, og markere ,når noget er uretfærdigt eller for meget.

Når man ikke kan sætte grænser, lader man andre invadere sit rum. Man siger ja, i stedet for nej og kan ende med at blive drænet og stresset. Fordi vrede er i skyggen.

At finde skyggerne

Skyggerne gemmer sig, og vi kan ofte ikke selv få øje på dem. I sessionerne undersøger vi, hvad det er du reagerer på hos andre mennesker på godt og ondt, som en måde at afdække dine skyggesider. Jeg benytter ofte guidede visualiseringer, der giver adgang til det underbevidste, for at komme i dialog med dine skyggesider.

Dine skyggesider vil faktisk gerne op til overfladen. De vil gerne lukkes ind i varmen igen og blive en del af din psyke.

Se priser for sessioner her.
Læs mere om skyggeforløb
NYHED: Prøv et transformerende ‘Sæt dig selv fri coaching forløb’ – skabt af Pernille Melsted.

 

DU MÅ GÅ IND I MØRKET FOR AT HENTE DIT LYS UD

“Hvis vi undertrykker en hvilken som helst følelse eller impuls, undertrykker vi også dens modsætning:
Hvis vi fornægter grimheden, mindsker vi skønheden.
Benægter vi frygten, mindsker vi modet.
Afviser vi grådigheden, reducerer vi samtidig storsindet.
Vor fulde kapacitet er større end de fleste gør sig forestilling om”

Debbie Ford

 

Læs mere om skyggecoaching forløb hos Hanne Mølller

Tilbage til forsiden